Danas ja kuvam!:)
Dok sam pre neki dan kuvala rucak jer mama nije bila tu,setih se vremena kad sam sa nekih 5-6 godina jedva cekala da ostanem sama kuci da spremim neki od svojih "specijaliteta",koji najcesce nisu bili jestivi,ali je mene samo spremanje ispunjavalo.
Sve je to izgledalo otprilike ovako:jedna ogromna kecelja tri broja veca,varjaca,par kolutova sargarepe i list nane na tanjiru,i jedna ja sa ispunjenim srcem...Bas kao u emisijama tipa "Kuvamo za vas" i "Hrana i vino",zar ne?![]()
Tako sam dosla na ideju da danas oslobodim domacicu kuvanja i omogucim joj da maksimalno uziva u prolecu koje nam je pred vratima,i da ja predlozim danasnji rucak.
Ono sto sam ja naucila da spremam(a sto ce sigurno da mi uspe) su
Milenina supa
Potrebno:
-dva koluta fide za supu
-dev kasike vegete
-litar vode
Sve kuvati dok fida ne omeksa...
i Decija Plazma torta
Potrebno:
-dve mlevene Plazme
-2dl soka od narandze
-jedan margarin
-jaje(nije neophodno)
Margarin istopiti,i onda pomesati sve sastojke,oblikovati po zelji,i takodje po zelji dodati jos neki sastojak(kafu,cokoladu,suvo grozdje itd.),ohladiti i punog srca podeliti sa svim ukucanima!
Naravno da nije kao domacicino,ali ide mi uz ovo lepo suncano jutro koje je osvanulo....
Za kraj Vam,uz recept,ostavljam po jedan zagrljaj,osmeh i poljubac,jer sreca je u malim stvarima...
....a ja zelim da svi budete srecni!
Volim Vas!

Hej...volim i ja tebe.Tortica je bas ona koju najvise volim.A tvoj osmjeh ono sto mi je trebalo u ovo poslije podne puno mojih nemira,slutnji,zelja...osmijeha poslije jedne lijepe noci i nekog cudnog osjecaja nakon jutra koje je,zapravo,bilo divno.Otkud mi onda ovaj nemir,crna slutnja i bljutav okus.Nema veze sa temom,htjedoh reci da je tvoj osmjeh i vedrina ono sto mi je trebalo.Ljubim te!
Autor principessa78 — 21 Feb 2008, 14:10
@principessa78:pa rekoh da nije kao domacicino,ali bas da izaziva nemire i ima bljutav ukus nisam znala...:))
salim se,naravno,hvala na tome,tvoje reci su samo jos jedna karika u ovom lancu predivnih dogadjaja i osecaja koji me od jutros ispunjava...ljub :**
Autor tuzna — 21 Feb 2008, 14:17
ko bi rekao da ću od tebe prepisivati recepc za torticu. I da znaš da ću je napraviti :)
Autor vladica — 21 Feb 2008, 14:21
@vladica:hihi,rekoh ja da kad ja mogu da je spremim moze svako...:)
ljub :**
Autor tuzna — 21 Feb 2008, 14:24
pa mislim da će i meni uspeti :)
Autor vladica — 21 Feb 2008, 14:25
kad sam ja bila tvojih godina,onih ruznih 90-ih,spremala sam buckuris od svega sto bi moglo na kraju liciti na kolace. Specijalitet se zvao "Kako postati genije!" i u njega je islo malo kakaa,secera,griza,vode i to sve zakuvati dok se ne stvrdne kao kamen.E,ako posle operes serpu (u mom slucaju lonce) u kom se to kuvalo i stvrdnulo onda si GENIJE!
Autor siljka — 21 Feb 2008, 14:42
pozdrav veselice naša!
Autor jera — 21 Feb 2008, 14:50
ova torta mi izgleda jednostavno, moraću da je probam. Odgovara mi i mojim uslovima. Nemam rerne-a ne treba mi, nemam mixer - a ne treba mi. Samo vremena da nadjem, jer ja kad kuvam tu je više štete nego koristi. Posle toga se mesec dana rasprema :))))
Autor glumac — 21 Feb 2008, 15:05
@siljka:pa jesi li dostigla status genija??:)
Autor tuzna — 21 Feb 2008, 15:11
@jera:pozdrav,nadam se da je i tebi lep i vedar dan...
Autor tuzna — 21 Feb 2008, 15:12
@glumac:kako mi se svidja kad je kod mene sve ovako suncano i nasmejano,tome naravno doprinosi i tvoj komentar...:))
a za tortu nemas cime da pravis lom,bar se meni cini,jedino ako ne pocnes da rasipas ovo malo sastojaka po kuci :))
ljub :*
Autor tuzna — 21 Feb 2008, 15:14
mmmmmmm
plazmaaaaa
Nisi bolji recept mogla naci!
svaka cast!
jela sam je pre neki dan,spremala sam je sama sebi za rodjendan. :)
Autor bonsai — 21 Feb 2008, 16:01
@tuzna: ne znaš ti mene, ali je u svakom slučaju pravim :)
Autor glumac — 21 Feb 2008, 16:11
uh, kuvanje zaista ume da opusti čoveka. tako sam i ja naučila da kuvam... u prvo vreme bile su to potpuno nejestive stvari, koj ni pas s maslom ne bi pojeo... a plazma torta... e, to je zakon...
ljubnem te.
Autor hyperblogger — 21 Feb 2008, 17:42
mezimče moje, znala sam ja da imam dostojnu zamenu!
odlični recepti!
Prijatno!**
Autor domacica — 21 Feb 2008, 19:38
@bonsai:e,to je najlepse,kad znas da ju je napravio par ruku sa ljubavlju...:)
Autor tuzna — 21 Feb 2008, 20:58
@glumac:i pozovi kad zavrsis!:)
Autor tuzna — 21 Feb 2008, 20:59
@hyperblogger:pa navrati onda ponekad da muckamo zajedno...hihi
Autor tuzna — 21 Feb 2008, 20:59
@domacica:zamena??pa jos dostojna??ma,nema tebi ravne...jub :**
Autor tuzna — 21 Feb 2008, 21:01
Bas sam se pitala zasto ti je nick-Tuzna-kad si ti meni uvek tako vesela.Ja tebe zamisljam kao uvek nasmejanu curu!!
Ovo sto si danas uradila je tako lepo!!!Pokazacu svojoj ceri-mozda i ona pozeli da uradi tako nesto :) Ljubbbbb
Autor Pinokio — 21 Feb 2008, 21:34
@Pinokio:nick je tuzna zbog toga sto sam ranije non-stop plakala...imas u nekim ranijim postovima...da se stalno smejem u pravu si,no valjda ne zelim da pokazem ljudima sta me muci pa se ovde,uz blogere lepo isplacem...mada,moram da se pohvalim-odavno nisam plakala(da ne cuje zlo),svakim danom sam sve srecnija i jaca,naravno i to zahvaljujuci blogerima...:)
hvala na lepim recima,pocrveneh!ljub:*
Autor tuzna — 21 Feb 2008, 21:46
Лепо куваш и клопу и речи у реченице, све ми се то свиђа, види се да куваш срцем.
Ја ти останем са двојицом цимера у Ужицу без хлеба, а 22.00 часа, зима, ми са терена са Таре сишли спаковали војску да спава и здимили из касарне.
Остале само неке куповне коре и три јаја са две конзерве паштете, милина.
Ја ти приђем шпорету узмем тигањ, бацим маст, бацим јаја, сва три, испресецам коре и нормално бацим и њих у тигањ, изокрећем пар пута, а цимери за то време отворише конзерве и ми ти утолимо глад са модерним чипси кора паштетицама.
Шта ти је мушкарац = машта у кујни.
Водите рачуна ко ово чита, може и њему да се деси.
Поздрав
Autor krilaandjela — 21 Feb 2008, 22:44
Bravo za krilaandjela. Sve vrhunsko nastalo je slucajno ili iz nuzde.
Autor Pinokio — 21 Feb 2008, 23:06
Meni najteže pada što kuvam sat vremena, a onda postavljam stol bar 6 minuta, a onda sve to pojedem za 8 minuta i pitam se da li je vrijedilo uložiti toliko vremena za tako kratko zadovoljstvo... :)
Autor mladiluk — 22 Feb 2008, 01:48
Siljka, tada se spremao i embargo kolač i slični "divni" recepti, pomenulo se, ne povratilo se. Tuzna, mogla bi mozda da se preimenuješ u "nekad davno tužna" ili nešto adekvatno ovom današnjem vedrom postu.
Autor sanjarenja56 — 22 Feb 2008, 09:47
brutalno dobro!
Autor milan — 22 Feb 2008, 19:30
@krilaandjela,pinokio:ma samo da si se ti snasao...pinokio uze mi rec iz usta :))
Autor tuzna — 23 Feb 2008, 17:13
@mladiluk:a ti uspori jedenje!:))
@sanjarenja:ja sam odavno veselica,veruj...
@milan:hvala?
Autor tuzna — 23 Feb 2008, 17:16
Dakle, sledeće postove pišeš kao VESELICA?
Autor sanjarenja56 — 23 Feb 2008, 22:18
sanjarenja,nick ne mogu da promenim,a da sma veselica zna se...:)
Autor tuzna — 24 Feb 2008, 14:18