Sreća je u malim stvarima

21 Feb, 2008

Danas ja kuvam!:)

posveceno — Autor tuzna @ 13:30

Dok sam pre neki dan kuvala rucak jer mama nije bila tu,setih se vremena kad sam sa nekih 5-6 godina jedva cekala da ostanem sama kuci da spremim neki od svojih "specijaliteta",koji najcesce nisu bili jestivi,ali je mene samo spremanje ispunjavalo.

Sve je to izgledalo otprilike ovako:jedna ogromna kecelja tri broja veca,varjaca,par kolutova sargarepe i list nane na tanjiru,i jedna ja sa ispunjenim srcem...Bas kao u emisijama tipa "Kuvamo za vas" i "Hrana i vino",zar ne?Smile

Tako sam dosla na ideju da danas oslobodim domacicu kuvanja i omogucim joj da maksimalno uziva u prolecu koje nam je pred vratima,i da ja predlozim danasnji rucak.

Ono sto sam ja naucila da spremam(a sto ce sigurno da mi uspe) su

Milenina supa

Potrebno:

-dva koluta fide za supu

-dev kasike vegete

-litar vode

Sve kuvati dok fida ne omeksa...

i Decija Plazma torta

Potrebno:

-dve mlevene Plazme

-2dl soka od narandze

-jedan margarin

-jaje(nije neophodno)

Margarin istopiti,i onda pomesati sve sastojke,oblikovati po zelji,i takodje po zelji dodati jos neki sastojak(kafu,cokoladu,suvo grozdje itd.),ohladiti i punog srca podeliti sa svim ukucanima!

 

LaughingNaravno da nije kao domacicino,ali ide mi uz ovo lepo suncano jutro koje je osvanulo....

Za kraj Vam,uz recept,ostavljam po jedan zagrljaj,osmeh i poljubac,jer sreca je u malim stvarima...

....a ja zelim da svi budete srecni!

Volim Vas!


Komentari

  1. Hej...volim i ja tebe.Tortica je bas ona koju najvise volim.A tvoj osmjeh ono sto mi je trebalo u ovo poslije podne puno mojih nemira,slutnji,zelja...osmijeha poslije jedne lijepe noci i nekog cudnog osjecaja nakon jutra koje je,zapravo,bilo divno.Otkud mi onda ovaj nemir,crna slutnja i bljutav okus.Nema veze sa temom,htjedoh reci da je tvoj osmjeh i vedrina ono sto mi je trebalo.Ljubim te!

    Autor principessa78 — 21 Feb 2008, 14:10

  2. @principessa78:pa rekoh da nije kao domacicino,ali bas da izaziva nemire i ima bljutav ukus nisam znala...:))
    salim se,naravno,hvala na tome,tvoje reci su samo jos jedna karika u ovom lancu predivnih dogadjaja i osecaja koji me od jutros ispunjava...ljub :**

    Autor tuzna — 21 Feb 2008, 14:17

  3. ko bi rekao da ću od tebe prepisivati recepc za torticu. I da znaš da ću je napraviti :)

    Autor vladica — 21 Feb 2008, 14:21

  4. @vladica:hihi,rekoh ja da kad ja mogu da je spremim moze svako...:)
    ljub :**

    Autor tuzna — 21 Feb 2008, 14:24

  5. pa mislim da će i meni uspeti :)

    Autor vladica — 21 Feb 2008, 14:25

  6. kad sam ja bila tvojih godina,onih ruznih 90-ih,spremala sam buckuris od svega sto bi moglo na kraju liciti na kolace. Specijalitet se zvao "Kako postati genije!" i u njega je islo malo kakaa,secera,griza,vode i to sve zakuvati dok se ne stvrdne kao kamen.E,ako posle operes serpu (u mom slucaju lonce) u kom se to kuvalo i stvrdnulo onda si GENIJE!

    Autor siljka — 21 Feb 2008, 14:42

  7. pozdrav veselice naša!

    Autor jera — 21 Feb 2008, 14:50

  8. ova torta mi izgleda jednostavno, moraću da je probam. Odgovara mi i mojim uslovima. Nemam rerne-a ne treba mi, nemam mixer - a ne treba mi. Samo vremena da nadjem, jer ja kad kuvam tu je više štete nego koristi. Posle toga se mesec dana rasprema :))))

    Autor glumac — 21 Feb 2008, 15:05

  9. @siljka:pa jesi li dostigla status genija??:)

    Autor tuzna — 21 Feb 2008, 15:11

  10. @jera:pozdrav,nadam se da je i tebi lep i vedar dan...

    Autor tuzna — 21 Feb 2008, 15:12

  11. @glumac:kako mi se svidja kad je kod mene sve ovako suncano i nasmejano,tome naravno doprinosi i tvoj komentar...:))
    a za tortu nemas cime da pravis lom,bar se meni cini,jedino ako ne pocnes da rasipas ovo malo sastojaka po kuci :))
    ljub :*

    Autor tuzna — 21 Feb 2008, 15:14

  12. mmmmmmm
    plazmaaaaa

    Nisi bolji recept mogla naci!

    svaka cast!

    jela sam je pre neki dan,spremala sam je sama sebi za rodjendan. :)

    Autor bonsai — 21 Feb 2008, 16:01

  13. @tuzna: ne znaš ti mene, ali je u svakom slučaju pravim :)

    Autor glumac — 21 Feb 2008, 16:11

  14. uh, kuvanje zaista ume da opusti čoveka. tako sam i ja naučila da kuvam... u prvo vreme bile su to potpuno nejestive stvari, koj ni pas s maslom ne bi pojeo... a plazma torta... e, to je zakon...
    ljubnem te.

    Autor hyperblogger — 21 Feb 2008, 17:42

  15. mezimče moje, znala sam ja da imam dostojnu zamenu!
    odlični recepti!
    Prijatno!**

    Autor domacica — 21 Feb 2008, 19:38

  16. @bonsai:e,to je najlepse,kad znas da ju je napravio par ruku sa ljubavlju...:)

    Autor tuzna — 21 Feb 2008, 20:58

  17. @glumac:i pozovi kad zavrsis!:)

    Autor tuzna — 21 Feb 2008, 20:59

  18. @hyperblogger:pa navrati onda ponekad da muckamo zajedno...hihi

    Autor tuzna — 21 Feb 2008, 20:59

  19. @domacica:zamena??pa jos dostojna??ma,nema tebi ravne...jub :**

    Autor tuzna — 21 Feb 2008, 21:01

  20. Bas sam se pitala zasto ti je nick-Tuzna-kad si ti meni uvek tako vesela.Ja tebe zamisljam kao uvek nasmejanu curu!!
    Ovo sto si danas uradila je tako lepo!!!Pokazacu svojoj ceri-mozda i ona pozeli da uradi tako nesto :) Ljubbbbb

    Autor Pinokio — 21 Feb 2008, 21:34

  21. @Pinokio:nick je tuzna zbog toga sto sam ranije non-stop plakala...imas u nekim ranijim postovima...da se stalno smejem u pravu si,no valjda ne zelim da pokazem ljudima sta me muci pa se ovde,uz blogere lepo isplacem...mada,moram da se pohvalim-odavno nisam plakala(da ne cuje zlo),svakim danom sam sve srecnija i jaca,naravno i to zahvaljujuci blogerima...:)
    hvala na lepim recima,pocrveneh!ljub:*

    Autor tuzna — 21 Feb 2008, 21:46

  22. Лепо куваш и клопу и речи у реченице, све ми се то свиђа, види се да куваш срцем.

    Ја ти останем са двојицом цимера у Ужицу без хлеба, а 22.00 часа, зима, ми са терена са Таре сишли спаковали војску да спава и здимили из касарне.
    Остале само неке куповне коре и три јаја са две конзерве паштете, милина.
    Ја ти приђем шпорету узмем тигањ, бацим маст, бацим јаја, сва три, испресецам коре и нормално бацим и њих у тигањ, изокрећем пар пута, а цимери за то време отворише конзерве и ми ти утолимо глад са модерним чипси кора паштетицама.
    Шта ти је мушкарац = машта у кујни.
    Водите рачуна ко ово чита, може и њему да се деси.
    Поздрав

    Autor krilaandjela — 21 Feb 2008, 22:44

  23. Bravo za krilaandjela. Sve vrhunsko nastalo je slucajno ili iz nuzde.

    Autor Pinokio — 21 Feb 2008, 23:06

  24. Meni najteže pada što kuvam sat vremena, a onda postavljam stol bar 6 minuta, a onda sve to pojedem za 8 minuta i pitam se da li je vrijedilo uložiti toliko vremena za tako kratko zadovoljstvo... :)

    Autor mladiluk — 22 Feb 2008, 01:48

  25. Siljka, tada se spremao i embargo kolač i slični "divni" recepti, pomenulo se, ne povratilo se. Tuzna, mogla bi mozda da se preimenuješ u "nekad davno tužna" ili nešto adekvatno ovom današnjem vedrom postu.

    Autor sanjarenja56 — 22 Feb 2008, 09:47

  26. brutalno dobro!

    Autor milan — 22 Feb 2008, 19:30

  27. @krilaandjela,pinokio:ma samo da si se ti snasao...pinokio uze mi rec iz usta :))

    Autor tuzna — 23 Feb 2008, 17:13

  28. @mladiluk:a ti uspori jedenje!:))
    @sanjarenja:ja sam odavno veselica,veruj...
    @milan:hvala?

    Autor tuzna — 23 Feb 2008, 17:16

  29. Dakle, sledeće postove pišeš kao VESELICA?

    Autor sanjarenja56 — 23 Feb 2008, 22:18

  30. sanjarenja,nick ne mogu da promenim,a da sma veselica zna se...:)

    Autor tuzna — 24 Feb 2008, 14:18


Dodaj komentar

Dodaj komentar





Zapamti me

Powered by blog.rs