Sreća je u malim stvarima

Antoniju, III.

Priče Antoniju — Autor tuzna @ 18:12

Sedim na terasi koja mirise na maminu zimnicu.Osećaš li? To je miris njenih ruku koje pakuju krastavčiće u tegle, tegle u kutije, kutije u gepek i donose ih meni. I maze me po nosu, kao pre dvadeset godina.

Tri popodne, a već je mrak. Kiša dobuje po prozoru, a ja osećam miris snega koji će je smeniti. Još jedna zima u Beogradu...Ne mogu da dočekam. Hoćeš li se grudvati sa mnom?

Antoni, konačno mi je priznao. Želela sam da budem nežna i da mu pokažem ovu svoju stranu, koju si dosad samo ti video.

Nije me ismejao.Rekao je da sam posebna, ali da ne želi da me povredi, jer je isti kao svi. Mislim da sam ovog puta ja ta koja želi da bude povređena.

Rekao je da se sa mnom ponovo smeje. Ne moram da mu verujem, zar ne? Mogu samo da uživam.

Neće mi skoro doći. Kaže-kad se najmanje nadaš. Kažem mu-sad se najmanje nadam. 

A ja sam već zamislila zimu sa njim, daleko od Beograda..Šetamo do mog skrivenog mesta, jedne majušne kućice na drvetu, i penjemo se, gledamo sneg kako pada. Hladno je, ali me grli i to ne osećam. I ljubi me po prvi put, najnežnije na svetu..A onda me golica, i štipka, i kvari mi frizuru koju sam satima pravila za njega.

Entoni moj, pre pet godina sam napisala u dnevniku: Udaću se za dečaka koji se zove D.

Da li je to on? Jesam li ja zaista princeza iz one bajke koju sam napisala kao desetogodišnjakinja i poklonila je mami za rođendan? Da li se, za mene, čuda ipak ostvaruju?

Volim te, Entoni. Volim život zbog njega koji mi vraća pomalo vere u ljude. Volim ga jer se i ja smejem sa njim, iako se bojim da mu priznam.

I volela bih da mi dođe, da me iznenadi. Da ga prvog poljubim u ponoć poslednjeg dana 2013, jer on je moje čudo, Antonije, verujem u to.

 I da zauvek zaobiđem brojku 13, da počnemo u četrnaestoj i trajemo zauvek...

Blesava sam, u mojoj glavi već i hrčka imamo. A knjiga čeka.

''Plima banalnosti tvoj svet
zapljuskuje k'o Atlantidu
dok smrka bioskop
fali ti neko da napravi geg

Da ti za rodjendan ispise sonet
na komsijskom zidu
i s' bandom cigana

pod tvojim prozorom utaba sneg..''

 


Powered by blog.rs