Sreća je u malim stvarima

,,Ćao''

Boli.

Ako misliš da mene ne steže u grudima samo zato što sam ja inicirala,varaš se.Znam da nije vreme da sada pišem o tome, znam da će mi post biti čudan i nabacan i da će me boleti kad god budem čitala, ali misli su mi u glavi, glava mi je u haosu a to sad sebi ne smem da priuštim..

Volim te. Nisam lagala kad sam ti to rekla,dok sam ležala u tvome krilu na plaži,dok si mi češkao kosu i govorio da me ne daš..Tada sam i shvatila da su to samo reči.Volim te,ali više postupcima,time što dajem 200% sebe, time što mislim na tvoje potrebe ispred svojih.Ti mene voliš samo rečima,20 puta dnevno ih izgovarajući.

Boli. Ali boli manje nego svakodnevno odbijanje i taj gorak osećaj koji sam imala, da nisam dovoljna, da zaslužujem bolje, da ću ostati zarobljena sa tobom neambicioznim, hladnim, ironičnim na sve moje emocije.

Bol razara grudi što neko, meni, koja je poslednji atom snage dala za tuđu sreću, može da kaže:,,Ćao.'' dok se raspadam pokušavajući da završim rečenicu do kraja..Biću uvek tu za tebe, govorim, želeći da ti budem potrebna makar sad, poslednjeg puta, skačući na prozor čim čujem zvuk nečijeg automobila, nadajući se da si došao, da sam to  Ćao sanjala,prečula, previdela...

Preživela sam i teža razočaranja, gore stvari me tek čekaju, i čovek shvati koliko je jak kad ode, kad se distancira od nekog ko mu svakim postupkom pokazuje da ne vredi, a zna da vredi i zna i koliko,iznutra...Proguta ponos pa kaže sebi-ja te volim, Mala devojčice, i obećavam ti da će te neko voleti podjednako..Postupcima, ne rečima..Prećutno..Neko će svaki slobodan sekund trošiti na pronalaženje novih načina da te usreći..Neko će ti jednim zagrljajem izbrisati sve isplakane suze,nataložene na duši..Obećavam..

,,Da počneš da misliš pre svega na sebe i radiš samo što tebi prija, da sebi ugađaš..To treba da promeniš..A ne da misliš kako će ko da se oseća..Sebe zavoli najpre!'', kaže moj najbolji prijatelj. Danas sam zahvalna najviše na tome što imam nekog da me šutne u dupe kad cmizdrim. Bukvalno. Da me počupa za kosu i kaže-Hajde počni da živiš punim potencijalom. I više nikad ne prestaj.


Powered by blog.rs